Hírek

Tájékoztató a hulladékszállítást érintő legfőbb változásokról!

Tisztelt Lakosság!


 Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015. (II.20.) számú rendelete a 31/2015. (XII.11.) számú rendelettel formailag egységes szerkezetében történt főbb változások (2015.12.11.)


- Lomtalanítást csak abban az esetben lehet elvégezni, ha a megrendelőnek nincs számlatartozása, vagy a fennálló számlatartozásnak legalább felét a lomtalanítás megrendelésével egy időben rendezi. Lomtalanítási időszak május 1-től október 31-ig.

- A hulladékgyűjtő edényzetet a Kft. dolgozói nem hozhatják el, ha zöldhulladék illetve ha hamu és salakanyag van a gyűjtőedényzetben. Maximum 20%-os (4kg) arányban tartalmazhat az edényzet az előbb említett hulladékfajtákból.

- Január 9-e és 31-e között képződő fenyőfa hulladékot, ha otthoni komposztálás nem megoldott abban az esetben elhelyezhetik a Május 1. út és a Széchenyi krt. sarkán levő táblákkal jelzett önkormányzati tulajdonú zöldterület Autós Csárda felőli széle.

- Az üdülőterületen élő üdülési szezonban igénybevevő ingatlanhasználók az adott évre járó hulladékgyűjtő zsákokat kizárólag március 15 és október 30 közötti időszakban vehetik fel. ( Az üdülőterületen élő állandó lakosok egész évben felvehetik a hulladékgyűjtő zsákokat)

- 2016. január 1-jétől a „száraz, hasznosítható” hulladék elszállítása változik, ami azt jelenti, hogy minden héten elszállításra kerül úgy, mint az eddig megszokott módon a „nedves, általános” hulladék.  Ennek fényében ahol a hulladékszállítás zsákos formában történik, ott a száraz zsák mennyisége megegyezik a nedves zsák mennyiségével.

- Zsákfelvétel során köteles a zsákot felvevő igazolni magát személyigazolvánnyal és/vagy lakcím kártyával. Amennyiben meghatalmazott veszi át a zsákot köteles az ingatlantulajdonos által két tanú előtt aláírt meghatalmazást bemutatni.


Összefoglalva:

•    üdülőterületen élő állandó lakosok: 52 db száraz és 52 db nedves hulladékgyűjtő zsákot kapnak
•    üdülőterületen élő nem állandó lakosok: 26 db száraz és 26 db nedves zsákot kapnak
•    külterületen élő lakosoknak 52 db száraz és 52 db nedves hulladékgyűjtő zsákot biztosítunk.


A szállítási napok nem változnak!

Kedvezményes fürdő belépőjegy

 

Tisztelt Lakosság!

Lakitelek Önkormányzata a 2015. évben is lehetőséget kíván biztosítani a lakiteleki állandó lakosok, illetve az üdülőtulajdonosok számára, hogy kedvezményes áron léphessenek be a Tősfürdőbe.

Lakitelek Képviselő-testülete úgy határozott, hogy a lakiteleki állandó lakosok és az üdülőtulajdonosok számára egyaránt 300 Ft összegű kedvezményt biztosít.

Az üdülőingatlanok esetében két személy jogosult a kedvezményes belépésre.

Az igazolás a Tősfürdő kedvezményes igénybevételére:

- Honlapról letölthető nyomtatvány ( A letölthető dokumentumok menünél )

- Ügyintézés: személyesen és elektronikusan az ingatlan tulajdonosa vagy meghatalmazottja által a Laki- Gazda Nonprofit Kft. épületében, ügyfélfogadási időben!( Kedden és pénteken 8 órától 12 óráig)

6065 Lakitelek, Széchenyi krt.48, tel.: 76/449-987 (Minden nap: 12 órától-14 óráig)

Elektronikusan a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

 

 

 

Vége a fűtési szezonnak

Tisztelt Lakosság!

2015. április 15-én a fűtési szezon véget ért, így a kihelyezett konténerek amelyek arra szolgáltak, hogy hamut és salakanyagot helyezzenek bele elszállítottuk a közterületről.

A "hamus" konténerek használata kisebb -nagyobb sikerrel véget ért.
Az idei évben a fűtési szezon kezdetekor ismét megpróbáljuk, és reméljük hogy nem találunk oda nem illő tárgyakat, mint az idei évben.

 

2013. évi szemétszállítási rend

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy 2013. évben a szemétszállítási rend mindhárom ürítési napon - hétfő, csütörtök, péntek - változatlan marad egész év során.

Elfogadták a hulladékról szóló törvényt

Elfogadták a hulladékról szóló törvényt:

http://www.origo.hu/itthon/20121008-elfogadtak-a-hulladekrol-szolo-torvenyt.html

Share

Elérhetőségeink

Telefon: (76) 449 - 987
FAX:      (76) 449 - 987
Web:
https://www.lakigazdakft.hu
Szemétszállítás:
tszhadmin[kukac]lakigazdakft.hu
Szennyvízszállítás:
tfhadmin[kukac]lakigazdakft.hu
Bankszámlaszámunk:
52000018-11022970
Cégjegyzékszám: 03-09-116366
céget nyilvántartó cégbíróság: Kecskeméti törvényszék cégbírósága